Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Search for content

Lajmet e fundit

Pyetje për dy të rinjtë e burgosur komunistë ukrainas

2022-06-29

Pyetje për dy të rinjtë e burgosur komunistë ukrainas
Për më shumë se 100 ditë mbahen të arrestuar nga autoritetet ...
Për samitin e NATO-s në Madrid

2022-06-29

Për samitin e NATO-s në Madrid
Samiti i NATO-s në Madrid, në datat 29-30 qershor, do të jetë ...
Partia Komuniste e Greqisë (KKE) në demonstratën anti-NATO-ike në Madrid

2022-06-28

Partia Komuniste e Greqisë (KKE) në demonstratën anti-NATO-ike në Madrid
Një delegacion i madh i Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) mori ...
Prani militante e PK të Greqisë (KKE) dhe e PK të Turqisë (TKP) në mitingun kundër samitit të G7 në Mynih, Gjermani

2022-06-28

Prani militante e PK të Greqisë (KKE) dhe e PK të Turqisë (TKP) në mitingun kundër samitit të G7 në Mynih, Gjermani
Prania e bllokut të përbashkët të Partisë Komuniste të Greqisë ...
KKE është shpirti i betejave të mëdha

2022-06-27

KKE është shpirti i betejave të mëdha
Më 25 qershor 2022, Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Qendror ...

» Shiko të gjitha lajmet...

On the Cyprus Issue

Positions and materials of the KKE on the developments around the Cyprus Issue

E re 2022

Pyetje për dy të rinjtë e burgosur komunistë ukrainas

2022-06-29

Pyetje për dy të rinjtë e burgosur komunistë ukrainas
Për më shumë se 100 ditë mbahen të arrestuar nga autoritetet ukrainase Sekretari i Parë i Unionit të Rinisë Komuniste Leniniste të Ukrainës, Mikhail Kononovich dhe vëllai i tij Aleksandër, siç denoncon Grupi Europarlamentar i Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) në Parlamentin Europian me një ...
Për samitin e NATO-s në Madrid

2022-06-29

Për samitin e NATO-s në Madrid
Samiti i NATO-s në Madrid, në datat 29-30 qershor, do të jetë “maja e shtizës” për përshkallëzimin e mëtejshëm të agresionit të NATO-s kundër popujve, por edhe për intensifikimin e rivaliteteve imperialiste, të cilat manifestohen aktualisht në konfliktin luftarak në Ukrainë. ...
Partia Komuniste e Greqisë (KKE) në demonstratën anti-NATO-ike në Madrid

2022-06-28

Partia Komuniste e Greqisë (KKE) në demonstratën anti-NATO-ike në Madrid
Një delegacion i madh i Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) mori pjesë në demonstratën e madhe që u realizua kundër NATO-s në Madrid, ditën e Diel më 26/6/2022 në kryeqytetin Spanjoll, në kuadër të Samitit të NATO-s. ...
Prani militante e PK të Greqisë (KKE) dhe e PK të Turqisë (TKP) në mitingun kundër samitit të G7 në Mynih, Gjermani

2022-06-28

Prani militante e PK të Greqisë (KKE) dhe e PK të Turqisë (TKP) në mitingun kundër samitit të G7 në Mynih, Gjermani
Prania e bllokut të përbashkët të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) dhe Partisë Komuniste të Turqisë (TKP) në demonstratën e zhvilluar ditën shtunë, 25/6/22 në Mynih të Gjermanisë kundër Samitit të G7, i realizuar në Bavarinë Jugore, ishte një pjesëmarrje militante dhe masive. ...
KKE është shpirti i betejave të mëdha

2022-06-27

KKE është shpirti i betejave të mëdha
Më 25 qershor 2022, Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), Dhimitri Kucubas, foli në një tubim të madh politik në qytetin Dhrapecona (rreth perëndimor i qytetit të Pireut), në kuadrin e një festivali dyditor të Rinisë Komuniste të Greqisë (KNE). Dh. ...
Me një vrull të ri në betejë, për sindikata të forta, protagoniste në luftë për nevojat e punëtorëve

2022-06-21

Me një vrull të ri në betejë, për sindikata të forta, protagoniste në luftë për nevojat e punëtorëve
Mbledhja Mbarëkombëtare e Frontit Militant Mbar-punëtorë (PAME), e zhvilluar në datat 18-19 qershor në Athinë, ishte një nga proceset më kryesore kolektive, thelbësore dhe të gjalla të lëvizjes punëtore. Në total, morën pjesë më shumë se 2. ...
Pandemia zbuloi falimentimin e Shëndetësisë që shitet dhe blihet

2022-06-16

Pandemia zbuloi falimentimin e Shëndetësisë që shitet dhe blihet
Në parkun e mbushur me plot njerëz, ngjitur me spitalin më të madh të Greqisë, "Evangelismos", u prezantua më 15/6 libri i botuar nga Departamenti i Shëndetësisë dhe Mirëqenies së Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) i titulluar: «Pandemia COVID-19: Kapitalizmi në perëndimin e tij». ...
Partia Komuniste e Greqisë (KKE) dënon dërgimin e armëve në Ukrainë nga qeveria greke

2022-06-09

Partia Komuniste e Greqisë (KKE) dënon dërgimin e armëve në Ukrainë nga qeveria greke
Jorgo Marinos, anëtar i KQ të KKE dhe deputet, duke ndërhyrë në Komisionin e Përhershëm të Mbrojtjes Kombëtare dhe Punëve të Jashtme të Parlamentit të Greqisë, kërkoi nga Ministri i Mbrojtjes që të informonte për dërgimin e armëve në Ukrainë në komisionin kompetent të Parlamentit dhe jo në ...
Bllokadë ndaj një falange të NATO-s nga Partia Komuniste e Greqisë (KKE)

2022-06-01

Bllokadë ndaj një falange të NATO-s nga Partia Komuniste e Greqisë (KKE)
Ditën martën, më 31.5.2022, anëtarët e Organizatës Sektoriale të Thesprotisë të KKE realizuan bllokim simbolik të një falange prej 17 mjetesh ushtarake të NATO-s nga Britania, që ktheheshin nga një stërvitje e NATO-s në Ballkan, jashtë portit të Igumenicës. ...
Aleksandrupoli porti i popujve! As bazë ushtarake, as shënjestër e imperialistëve!

2022-05-31

Aleksandrupoli porti i popujve! As bazë ushtarake, as shënjestër e imperialistëve!
Organizatat e Rinisë Komuniste të Greqisë (KNE) në universitetet e Maqedonisë Lindore-Trakisë, Maqedonisë Qendrore dhe Maqedonisë Perëndimore, realizuan kampingun e tyre më 27-29 maj në qytetin e Aleksandrupolit, duke dërguar një mesazh të fortë kundër shndërrimit të qytetit në bazë sulmi të ...