Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Search for content

Lajmet e fundit

LOGO_20oSYNEDRIO_KKE Sq

On the Cyprus Issue

Positions and materials of the KKE on the developments around the Cyprus Issue

E re 2015

Me rastin e 57- vjetorit të fitores së Revolucionit në Kubë

2015-12-31

Me rastin e 57- vjetorit të fitores së Revolucionit në Kubë
Partisë Komuniste të Kubës Komitetit Qendror Departamentit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare Të dashur shokë, Me rastin e 57- vjetorit të fitores së Revolucionit në Kubë, ju përcjellim përshëndetjet shoqërore të komunistëve grekë . ...
Τë forcοhen solidariteti dhe lufta për shtet Palestinez

2015-12-23

Τë forcοhen solidariteti dhe lufta për shtet Palestinez
Me Presidentin e Palestinës, Mahmud Abaz, u takuan në dt.21/11/2015 në Athinë Sekretari i Përgjithshëm i KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), Dhimitri Kucuba. ...
Notë proteste e Grupit Europarlamentar të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) për ndalimin e Partisë Komuniste të Ukrainës

2015-12-23

Notë proteste e Grupit Europarlamentar të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) për ndalimin e Partisë Komuniste të Ukrainës
Grupi europarlamentar i Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) në një letër proteste ndaj Përfaqësuesit të Lartë të BE-së për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, F. Mogerini, denoncon vendimin e papranueshëm të qeverisë ukrainase për të nxjerrë jashtë ligjit Partinë Komuniste të Ukrainës. ...
KKE "hal në sytë" e socialdemokracisë

2015-12-21

KKE "hal në sytë" e socialdemokracisë
Nuk është sekrete se linja politike që ka zgjedhur KKE (Partia Komuniste e Greqisë), shqetëson në mënyrë të veçantë forcat e socialdemokracisë, si të "rejat" ashtu dhe ato forca të "vjetërat", por edhe "bashkëudhëtarët e majtë" të tyre. ...
Asnjë kompromis me varfërinë dhe jetën e mjerueshme

2015-12-16

Asnjë kompromis me varfërinë dhe jetën e mjerueshme
Në Athinë, Selanik dhe në dhjetëra qytete të tjera në të gjithë vendin, punonjës, të vetë-punësuar, fermerë të vegjël, rini dhe gra të shtresave popullore protestuan në dt. ...
Forcojmë luftën kundër luftës imperialiste dhe përfshirjes së vendit tonë

2015-12-16

Forcojmë luftën kundër luftës imperialiste dhe përfshirjes së vendit tonë
Me pjesëmarrje masive dhe impuls u realizua në dt.15/12 në Athinë aktiviteti i Organizatave të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) në Atikë kundër luftës imperialiste dhe pjesëmarrjes së Greqisë. ...
Protestë në Ambasadën e Kazakistanit

2015-12-14

Protestë në Ambasadën e Kazakistanit
Kanë kaluar 4 vjet që nga sulmi i përgjakshëm nga forcat shtypëse të Kazakistanit kundër punëtorëve grevistë në qytetin e Zanaozen-it, autoritetet e Kazakistanit kaluan në ndalimin e Partisë Komuniste. ...
Fjalimi i hapjes nga Jorgo Marino

2015-12-09

Fjalimi i hapjes nga Jorgo Marino
Të Martën, 8 Dhjetor në Bruksel, u mbajt Seanca vjetore plenare e "Iniciativës Komuniste Europiane", e cila përbën një formë bashkëpunimi dhe koordinimi rajonal të Partive Komuniste dhe Punëtore në Europë. ...
Njoftim për shtyp e KKE për Takimin Komunist Europian

2015-12-09

Njoftim për shtyp e KKE për Takimin Komunist Europian
Më 7 Dhjetor 2015, në Bruksel, me iniciativën e Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), u realizua Takimi Komunist Europian, në të cilin morrën pjesë 35 Parti Komuniste dhe Punëtore, me Temë: "Forcojmë luftën punëtore – popullore kundër barbarizmit kapitalist që lind luftërat, varfërinë, refugjatët ...
Fjalimi hyrës i KKE në Takimin Komunist Europian

2015-12-09

Fjalimi hyrës i KKE në Takimin Komunist Europian
"Forcojmë luftën punëtore – popullore, kundër barbarizmit kapitalist që gjeneron luftërat, varfërinë, refugjatët dhe emigrantët. Për Europën e socializmit, të paqes, drejtësisë sociale". ...