Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Search for content

Lajmet e fundit

LOGO_20oSYNEDRIO_KKE Sq

On the Cyprus Issue

Positions and materials of the KKE on the developments around the Cyprus Issue

E re 2019

Notë proteste e KKE kundër antikomunizmit në Poloni

2019-06-11

Notë proteste e KKE kundër antikomunizmit në Poloni
Notë proteste kundër tërbimit antikomunist në Poloni lëshoi dje delegacioni i Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) drejtuar ambasadës polake, me në krye anëtarin e KQ dhe eurodeputetin e Partisë, Kostas Papadhakis. ...
Me këmbëngulje dhe optimizëm më të madh hymë që sot në betejë për një KKE të fuqishme në zgjedhjet kombëtare të 7 korrikut

2019-06-03

Me këmbëngulje dhe optimizëm më të madh hymë që sot në betejë për një KKE të fuqishme në zgjedhjet kombëtare të 7 korrikut
Të dielën, më 2/6, përfundoi raundi i dytë i zgjedhjeve lokale në Greqi. Në qytetin Patra, u rizgjodh me 70. ...
PËR REZULTATET E ZGJEDHJEVE PËR PARLAMENTIN EUROPIAN, PËR RAUNDIN E PARË TË ZGJEDHJEVE PËR PREFEKTURA DHE BASHKI, SI DHE PËR RAUNDIN E DYTË DHE PËR ZGJEDHJET PARLAMENTARE NË FUND TË QERSHORIT NË GREQI

2019-05-29

PËR REZULTATET E ZGJEDHJEVE PËR PARLAMENTIN EUROPIAN, PËR RAUNDIN E PARË TË ZGJEDHJEVE PËR PREFEKTURA DHE BASHKI, SI DHE PËR RAUNDIN E DYTË DHE PËR ZGJEDHJET PARLAMENTARE NË FUND TË QERSHORIT NË GREQI
1. Komiteti Qendror përshëndet mijërat e anëtarëve dhe simpatizantëve të Partisë dhe të Rinisë Komuniste të Greqisë (KNE), ata që bashkëpunuan me ne, votuesit, që luftuan, u bashkuan dhe kontribuuan në forcimin e Partisë Komuniste të Greqisë (KKE). ...
KKE tregohet forcë konsekuente e rezistencës

2019-05-27

KKE tregohet forcë konsekuente e rezistencës
Më 26 maj, në Greqi u mbajtën zgjedhje të trefishta - për Parlamentin Europian, për Prefekturë dhe për Bashkitë. Partia Komuniste e Greqisë (KKE) ka arritur të rizgjedhë përsëri dy euro-deputetë për Parlamentin Europian, duke mbledhur 257,360 vota ose 5. ...
Shpallja për 74 vjetorin nga Fitorja e Madhe Antifashiste e Popujve

2019-05-09

Shpallja për 74 vjetorin nga Fitorja e Madhe Antifashiste e Popujve
Në deklaratën e saj, për përvjetorin e 74 të Fitores së Madhe Antifashiste të Popujve, Zyra e Shtypit e KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) vë në dukje: "Përvjetori i 9 maj, 74 vjet nga data e përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, nuk është "Dita e Bashkimit Europian", siç përpiqen ta ...
Situatë e rrezikshme në Mesdheun Lindor, qeveria greke qetëson popullin dhe mbetet e zbuluar

2019-05-07

Situatë e rrezikshme në Mesdheun Lindor, qeveria greke qetëson popullin dhe mbetet e zbuluar
Në deklaratën mbi zhvillimet në Mesdheun Lindor, Zyra e Shtypit e KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), thekson: «Situata në Mesdheun Lindor është e rrezikshme. ...
Protesta masive për riorganizimin total të lëvizjes sindikaliste punëtore, kundër sindikalizimit të qeverisë dhe punëdhënësve, për fitore të reja të klasës punëtore

2019-05-02

Protesta masive për riorganizimin total të lëvizjes sindikaliste punëtore, kundër sindikalizimit të qeverisë dhe punëdhënësve, për fitore të reja të klasës punëtore
Mijëra punëtorë, të papunë, pensionistë, të rinj, gra, emigrantë, bujqë dhe të vetë-punësuarit dhanë prezencë masive dhe militante në tubimet grevore të Ditës së 1 Majit të organizuara në dhjetëra qytete në gjithë Greqinë nga Federatat, Qendrat Punëtore dhe sindikata që bashkohen në Frontin ...
PËR ZHVILLIMET NË VENEZUELË

2019-05-01

PËR ZHVILLIMET NË VENEZUELË
Partia Komuniste e Greqisë (KKE) dënon ashpër përpjekjen e grushtit të shtetit në Venezuelë për të rrëzuar Presidentin e zgjedhur të vendit dhe për të imponuar si president Guaido-n ose ndonjë dordolec tjetër të imperialistëve. ...
Forcojmë KKE në zgjedhjet e Majit 2019, për Bashki dhe Prefekturë, duke votuar flet-votën «Laiki Sispirosi»

2019-04-30

Forcojmë KKE në zgjedhjet e Majit 2019, për Bashki dhe Prefekturë, duke votuar flet-votën «Laiki Sispirosi»
Më 26 maj 2019, në Greqi, së bashku me zgjedhjet për Parlamentin Europian, do të mbahen edhe votimet për zgjedhjen e autoriteteve për Bashkitë dhe Prefekturat. Pra, këto zgjedhje do të janë të trefishta dhe punonjësit me flet-votat e tyre duhet të votojnë në tre kuti votimi. ...
Për KKE të fortë, kundër BE së kapitalit, të krizave, varfërisë dhe luftërave. Në luftën për shkëputje nga BE, për Greqinë dhe Europën e socializmit

2019-04-30

Për KKE të fortë, kundër BE së kapitalit, të krizave, varfërisë dhe luftërave. Në luftën për shkëputje nga BE, për Greqinë dhe Europën e socializmit
Më 26 maj 2019, në Greqi, si dhe në vende të tjera-anëtare të BE-së do të mbahen zgjedhjet për Parlamentin Europian, së bashku me zgjedhjet lokale dhe rajonale. ...