Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Search for content

Lajmet e fundit

LOGO_20oSYNEDRIO_KKE Sq

On the Cyprus Issue

Positions and materials of the KKE on the developments around the Cyprus Issue

E re 2018

Mesazh i Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) për 60 vjetorin e Revolucionit Kuban

2018-12-28

Mesazh i Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) për 60 vjetorin e Revolucionit Kuban
Për Partinë Komunistë të Kubës Komiteti Qendror të saj Havanë Të dashur shokë, Partia Komuniste e Greqisë (KKE) ju dërgon përshëndetje të ngrohta shoqërore me rastin e 60-vjetorit të fitores së Revolucionit Kuban më 1 janar 1959. ...
SHPALLJE E ZYRËS SË SHTYPIT TË K.Q PËR PROTESTAT NË FRANCË

2018-12-10

SHPALLJE E ZYRËS SË SHTYPIT TË K.Q PËR PROTESTAT NË FRANCË
Partia Komuniste e Greqisë (KKE) shpreh solidaritetin e saj ndaj protestave masive të punonjësve, nxënësve, studentëve dhe forcave të tjera popullore, në javët e fundit në Francë, kundër politikës së çmimit shumë të shtrenjtë të karburanteve dhe ndaj taksimit të egër të tyre. ...
Protestë dinamike në ambasadën e Polonisë në Athinë për përndjekjet antikomuniste

2018-12-04

Protestë dinamike në ambasadën e Polonisë në Athinë për përndjekjet antikomuniste
Tubim protestë me parulla «Larg duart nga komunistët polakë. Larg duart nga monumentet komuniste-antifashiste. ...
GREVË E PËRGJITHSHME PUNËTORE: Përpara nevojat tona dhe jo fitimet e një pakice

2018-11-29

GREVË E PËRGJITHSHME PUNËTORE: Përpara nevojat tona dhe jo fitimet e një pakice
Më 28 nëntor, në Greqi u realizua grevë 24-orëshe mbarëkombëtare në sektorin privat. ...
Demonstrata masive anti-imperialiste jashtë Ambasadës Amerikane në Athinë

2018-11-19

Demonstrata masive anti-imperialiste jashtë Ambasadës Amerikane në Athinë
Më 17 nëntor 2018, në mbarë Greqinë u organizuan aktivitete për të përkujtuar 45 vjetorin e revoltës së studentëve të Politeknikut dhe të rinisë punëtore të Athinës. Revolta ishte kulmi i luftës anti-diktatoriale në periudhën e diktaturës ushtarake e cila mbështetei nga SHBA dhe NATO. ...
Koment mbi vdekjen e homogjenit në Shqipëri

2018-10-29

Koment mbi vdekjen e homogjenit në Shqipëri
Në komentin e bërë nga Zyra e Shtypit e KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) për vdekjen e homogjenit në Shqipëri, shënon si më poshtë: "Ngjarjet në fshatin Bularat të Shqipërisë, që çuan në ekzekutimin e një homogjeni, nga policia shqiptare, duhen të hetohen plotësisht. ...
KKE - KNE: Protesta të fuqishme kundër shndërrimit të Greqisë në bazë ushtarake për luftë

2018-10-24

KKE - KNE: Protesta të fuqishme kundër shndërrimit të Greqisë në bazë ushtarake për luftë
Me parullë qendrore «Jo planeve të qeverisë dhe imperialistëve, Jashtë NATO dhe bazat e saj nga Greqia», në datën 23 tetor, 2018 u realizuan protesta të fuqishme të organizatave të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) dhe Rinisë Komuniste të Greqisë (KNE) në Athinë, në kuadrin e veprimtarive të ...
Aktivitet i Organizatës së PK të Greqisë (KKE) në Atikë me rastin e çlirimit të Athinës nga ELAS-i

2018-10-15

Aktivitet i Organizatës së PK të Greqisë (KKE) në Atikë me rastin e çlirimit të Athinës nga ELAS-i
Mijëra anëtarë dhe miq të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) morën pjesë në aktivitetin e madh të zhvilluat në sheshin Korai të Athinës nga Organizata e PK të Greqisë (KKE) në Atikë ditën e shtunën, 13 tetor, për 74 vjetorin e çlirimit të Athinës në tetor të vitit 1944. ...
DEKLARATË PËR SHTYPIN PËR REFERENDUMIN NË ISH REPUBLIKËN JUGOSLLAVE TË MAQEDONISË (IRJM)

2018-10-02

DEKLARATË PËR SHTYPIN PËR REFERENDUMIN NË ISH REPUBLIKËN JUGOSLLAVE TË MAQEDONISË (IRJM)
«Pjesëmarrja e vogël e popullit në referendumin e Ish Republikës Jugosllave të Maqedonisë (IRJM) ishte çështja kryesore në procedurat e djeshme, pavarësisht nga fakti se një numër i madh zyrtarësh të NATO-s, SHBA-ve dhe BE-së shkuan së shumti në vendin fqinjë, me synim të ushtronin presion që ...
Festivali 100 vjet KKE - 50 vjet KNE

2018-09-24

Festivali 100 vjet KKE - 50 vjet KNE
Mijëra popull ishin të pranishëm në aktivitetin qendror tre-ditor të festivalit të Rinisë Komuniste të Greqisë (KNE) që u mbajt nga data 20 gjer në datën 23 Shtator 2018, dhe që këtë vit i ishte dedikuar 100 vjetorit të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) dhe 50 vjetorit të Rinisë Komuniste të ...