Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

POLIGONI I QITJET NË KESARIANI

Me emocione të thella u nderuan 200 komunistët e ekzekutuar në 1 Maj të vitit 1944

Mes një atmosfere mjaft emocionuese, më 30 Prill u zhvillua në poligonin e qitjes në Kesariani shfaqja e filmit «Shënimi i fundit» i Panteli Vulgaris, një aktivitet nderi dhe kujtimi i organizuar nga Organizatat Sektoriale të Rretheve Jugperëndimore, Lindore dhe e Universiteteve të Organizatës Partiake të KKE në Atikë si dhe të Rinisë Komuniste të Greqisë (KNE), për 200 komunistët e ekzekutuar më 1 Maj 1944 nga trupat pushtuese naziste.

Mes duartrokitjeve, të pranishmit bërtisnin parulla - premtimi për të pagjunjëzuarit e luftës klasore se lufta është një fener ndriçues për luftën e sotme dhe luftën e ardhshme të popullit për të përmbushur të drejtat dhe ëndrrat e tij.

 

 

03.05.2022