Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

BANDEROLË E KKE NË AKROPOLI

«Jo luftës, asnjë pjesëmarrjes, jo bazave të vdekjes»

 «Jo luftës, asnjë pjesëmarrjes, jo bazave të vdekjes», shkruhet në banderolat gjigande që ngriti Partia Komuniste e Greqisë (KKE) në Akropoli në mëngjesin e sotëm.

Mesazhi u dërgua edhe me një banderolë gjigande të dytë në anglisht që u shpalos në krahë të së parës.

«Ndaj imperializëm asnjë nënshtrim, popujt janë e vetmja superfuqi».

Me këtë slogan dhe flamujt e kuq që rrethuan banderolat, anëtarët e Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) dërguan një mesazh të qartë: Në të njëjtën kohë që qeveria sjell në Parlamentin e Greqisë ratifikimin e marrëveshjes greko-amerikane për Bazat Ushtarake, ata i bëjnë thirrje popullit që të luftojë për anulimin e saj, të forcojë luftën kundër çdo përfshirjeje dhe pjesëmarrjeje të Greqisë në kasaphanë imperialiste.

 

 

 
   

 

 

 

12.05.2022